info@galleryowl.se
Kvalitétsgranskat | Begränsad upplaga
Fri frakt & snabb leverans

Idéen

Galleri Owl erbjuder en nytt sätt att köpa konst och dekorativa bilder som motvikt till massproducerade tryck. Här hittar du fotografiska bilder, fotografik (en mix av fotografi och andra tekniker) samt grafiska blad. Samtliga bilder kommer att säljas i begränsade upplagor och vara numrerade.

Efter köp laddar du ner bildfilen och ombesörjer själv utskrift och inramning. På så sätt kan vi hålla låga priser och du kan själv välja papperstyp och en ram som passar din inredning. Bilderna är innehållsdeklarerade med mått, antal megabyte och upplösning. Samtliga är i sRGB och okomprimerad jpeg.

Om skaparna

Vi som skapat Gallery Owl är något så ovanligt som en morfar och ett barnbarn. Morfar, Gabriel Uggla, står för erfarenhet och kunskap om konst och fotografi. Barnbarn Wille Uggla står med ena foten i nuet och den andra i framtiden. Gabriel har bland mycket annat varit chefredaktör för en fototidning för yrkesfotografer, startat Sveriges första digitala fotostudio och skött marknadsföringen för såväl Bukowskis som Uppsala Auktionskammare.

Wille är programmerare och läser ekonomi, samt ansvarar för en omfattande näthandel. Han bor i Stockholm medan Gabriel bor utanför Lissabon. ”För oss är Gallery Owl ett sätt att ge professionell bildskapare en bättre möjlighet att nå ut och konstköpare tillfälle att kunna förvärva god konst till rimliga priser”.